Hi, How Can We Help You?
  • Adresă: str. Vasile Conta Nr.4, etaj 1, București
  • Telefon: 0753 103 311
  • Email: notariat@berevoianu.ro

Taxe notariale

Taxe notariale

Taxe notariale

Onorariu

Procedurile precum declarații, procuri, copii legalizate, testamente, divorțuri au o valoare fixă, aceasta fiind stabilită în funcție de complexitatea actului și de durata efectuării serviciului.

În cazul contractelor, onorariul este reglementat conform Ordinului Ministrului Justiției nr. 46/C din data de 06.01.2011 publicat în Monitorul Oficial nr. 133/22.02.2011, fiind compus dintr-o parte fixă și o parte graduală stabilită în funcție de prețul imobilului în cauză.

În situația în care prețul stabilit de părți pentru imobil este inferior valorii din expertiza oficială publicată pentru anul în curs, aceasta din urmă va fi luată în calcul pentru stabilirea onorariului.

O serie de operațiuni sunt scutite de onorariu, între care declarațiile pentru ajutorul de șomaj, pentru ajutorul social, declarații pentru valorificarea drepturilor persoanelor cu handicap, declarații pentru foștii deținuți politici, pentru veternaii de război, declarații pentru obținerea de burse, declarații pentru obținerea de rechizite, declarații privind obținerea de locuri în cămine etc.

Tarife de Carte Funciară

Eliberare extras de informare:
>20 lei – în regim normal (se eliberează în două zile)
>100 lei – în regim de urgență (se eliberează într-o zi)

Eliberare extras de autentificare:
> 40 lei – în regim normal (se eliberează în două zile);
> 200 lei – în regim de urgență (se eliberează într-o zi).

Tariful datorat Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară pentru intabularea dreptului de proprietate:
>0,15 % din prețul imobilului pentru persoane fizice;
> 0,5% din prețul imobilului pentru persoane juridice.

În situația în care prețul stabilit de părți pentru imobil este inferior valorii din expertiza oficială publicată pentru anul în curs, aceasta din urmă va fi luată în calcul pentru stabilirea tarifului datorat Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară.
Toate tarifele de mai sus reprezintă taxe pe care notarul public le colectează de la părți și le virează Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară.

Impozit

1. Acte translative de proprietate
Impozitul datorat pentru transferul dreptului de proprietate și a dezmembrămintelor acestuia se încaseză și se virează către A.N.A.F. de către notarul public. Indiferent de numărul de vânzători, acesta se calculeză scăzând din prețul vânzării suma de 450.000 lei (valoarea neimpozabilă conform Codului Fiscal) și aplicând asupra sumei rămase procentul de 3%. Tranzactiile ce au o valoare sub 450.000 lei sunt scutite de plata impozitului.

2. Succesiuni
Pentru succesiunile dezbătute în termen de 2 ani de la data decesului nu se plătește impozit, urmând ca după depășirea acestui termen, să se perceapă un impozit de 1% din valoarea bunurilor imobile care alcătuiesc masa succesorală.

Societatea Profesională Notarială Berevoianu-Chelaru

Societatea Profesională Notarială Berevoianu-Chelaru este un notariat sector 2 București, situat in zona Universitate, pe strada Vasile Conta nr. 4, etaj 1 și oferă servicii specifice activității notariale atât persoanelor fizice, cât și persoanelor juridice, într-un program de lucru prelungit care să asigure rezolvarea eficientă a solicitărilor tuturor clienților.

Biroul notarial și-a început activitatea în anul 2011 sub coordonarea dlui notar Radu Berevoianu în scopul de a oferi servicii notariale moderne, sigure și eficiente. Începând cu anul 2023, prin alăturarea dnei notar Raluca Chelaru, biroul notarial a devenit „Societatea Profesională Notarială Berevoianu-Chelaru”, o echipă profesionistă și motivată de a veni în întâmpinarea nevoilor dumneavoastră.

Aveți nevoie de informații suplimentare privind taxe notariale?

Ne puteți contacta la nr de tel 0753 103 311 sau pe email la adresa notariat@berevoianu.ro

Prin experiența acumulată, prin oferirea unor servicii conexe activității juridice notariale constând în colaborări eficiente cu birouri de traduceri autorizate, cu furnizori de servicii de cadastru și certificate energetice, prin amplasarea biroului într-o zonă centrală, ușor accesibilă a sectorului 2 din București, suntem pregătiți să vă oferim servicii juridice notariale complete.

Cu un personal experimentat, biroul nostru oferă o gamă de servicii juridice notariale performante, care derivă din efortul nostru de a ne adapta constant nevoilor unei societăți tot mai dinamice și mai sofisticate.

Experienţa acumulată și pregătirea juridică constantă ne fac un partener de încredere, fiind mereu gata să vă punem la dispoziţie instrumente juridice eficiente care să răspundă solicitărilor dumneavoastră, indiferent de gradul de complexitate al acestora.

Apeleaza cu incredere la Societatea Profesională Notarială Berevoianu-Chelaru, notariat Magheru, pentru servicii notariale complete oferite de catre o echipa profesionista cu experienta dovedita, o echipă calificată care abordează cu dedicare și profesionalism toate proiectele dumneavoastră, in peste un deceniu de activitate, am oferit servicii notariale complete, făcând din nevoile clienților noștri o prioritate.

Aveți nevoie de informații suplimentare privind taxe notariale?

Ne puteți contacta la nr de tel 0753 103 311 sau pe email la adresa notariat@berevoianu.ro

Prin biroul nostru notarial veti primi consultanta juridica gratuita pentru urmatoarele servicii notariale: contracte, succesiuni, testamente, procuri, declaratii, divort, consiliere investitori. Toate documentele pot fi trimise online, pe o adresa de email, urmand pentru a fi prezentate si originalele in vederea confirmarii autenticitatii documentelor mai inainte transmise.

Doresti informatii suplimentare despre taxe notariale? Noi iti propunem un notariat situat intr-o cladire centrala a sectorului 2 a Bucurestiului in zona Universitate sau in zona Magheru.

Birou notarial situat intr-o cladire moderna, intr-un spatiu primitor, personal calificat cu experienta dovedita, zona centrala usor accesibila, Societatea Profesională Notarială Berevoianu-Chelaru este solutia perfecta daca te afli in cautarea unui notariat Universitate care sa ofere servicii complete notariale.